info@fransenlucia.nl
Alle rechten voorbehouden.

(Er zijn geen foto's van de maand april openen)

 

Dinsdag 3 april 2012: Brisbane, rivergate marina

Het verven is gedaan, de elektrisch ankerlier is geÔnstalleerd, antifouling is aangebracht, de ankerkluis is helemaal opgeknapt een voorzien van een nieuwe laag verf, we zijn er klaar voor. Vandaag gaat de lady weer te water.

Gelukkig gaan onze planning wel goed.

Maar de kluslijst is nog niet ten einde, nog twee grote klussen onze vertrouwde wc en generator verdienen zoals gewoonlijk onze aandacht.

 

Dinsdag 10 april 2012: Brisbane, rivergate marina

Zeven uur, de taxi staat voor de deur. We gaan naar het vliegveld, even een korte bezoekje aan Nederland. Als we door de douane gaan blijkt dat de administratie bij immigratie nog niet is afgehandeld. We laten ons oude paspoorten zien, "no worries mate" zo komen we AustraliŽ uit, en zo zullen we AustraliŽ ook weer binnen komen volgens de douane beambte!

 

Dinsdag 24 april 2012: Brisbane, rivergate marina

Pfff, dat is stressen hoor. Zondag avond gaan we naar Schiphol. We zijn keurig op tijd, ruim twee uur voordat het vliegtuig vertrekt. Maar wat een drukte, we zijn enorme lange rijen. We proberen eerst onszelf in te checken, natuurlijk lukt dat niet. We worden alsnog naar een balie gedirigeerd. Weer een nieuwe wachtrij, achter ons staan een dame te puffen en te kreunen. Ze heeft haast, haar vliegtuig vertrekt. De spanning stijgt. Na bijna een half uur zijn we dan eindelijk aan de beurt. Helaas, de dame achter de balie kan mij wel een plaats geven in het vliegtuig, maar Frans niet. De raderen van de administratie (immigratie in AustraliŽ) werken langzaam. De visum van Frans is nog niet overgezet naar ons nieuw paspoort. KLM wil ons niet meenemen. Wat nu? Of we maar naar de marechaussee willen gaan. Dan komt alles goed, verzekert de baliedame met een glimlach.

Wij op een holletje naar de marechaussee. De tijd begint een beetje te dringen. Nou het komt niet, marechaussee kan ons niet helpen. Ik heb de indruk dat de marechaussee ons niet wil helpen. @#$%^& Ondertussen begin ik langzaam te koken en komt er stoom uit mijn oren. Frans probeert rustig, en probeert dwingend en vriendelijk de marechaussee op andere gedachten te brengen. Het mag niet baten.

Terug naar de baliedame. Er worden weer een aantal belletjes gepleegd, maar nog geen succes. Er komt een andere baliedame. En zii gaat met ons naar de service desk. Het is ondertussen na achten en even voor negen vertrekt het vliegtuig!

De situatie wordt opnieuw uitgelegd aan de service desk, en deze meneer weet van handelen. Hij belt naar de immigratie in AustraliŽ, vraagt het ťťn en ander ter bevestiging en tien minuten later hebben we onze instapkaarten. Gauw op een holletje de bagage inleveren, deze kan nog net op het nippertje mee. We kunnen gelijk door naar de gate en instappen maar. Australia here were come!

 

Zaterdag 28 april 2012: Brisbane, rivergate marina

We zijn helemaal gereed om te vertrekken. De boot is gereed, wij zijn klaar en het weer... dat laat ons in de steek. Regen, regen en regen. En een storm waarschuwing voor de kust. We blijven nog maar even liggen, hopelijk kunnen we maandag weg. Nog maar eventjes geduld hebben.

 

Zondag 29 april 2012: Brisbane, rivergate marina

"Er is er ťťn jarig, hoera hoera, dat kun je wel zien dat is Frans!" Hieperdepiep hoera, alweer een jaartje erbij. We maken er een gezellig feestje van met zijn tweetjes. We blijven nog een dagje hier in Brisbane, het lijkt dat Brisbane zo'n sterke magneet heeft dat we hier niet wegkomen.

 

Maandag 30 april 2012: Brisbane

Zeven uur, de wekker gaat. We maken ons klaar, het is zover. Vandaag gaan we dan eindelijk naar 18 maanden weer varen. Hoe zit het met de zeebenen? We willen een rustige ontspannen start. Even wennen, en kijken of we nog weten hoe alles werkt. Maar niets is minder waar, het wordt geen rustige ontspannen start. Er zijn helaas weinig plaatsen hier aan de kust die je aan kunt lopen en de eerst volgende plek is Fraser Island, ingang ruim 110 mijl verderop. Dat wordt dus in ieder geval een nacht doorvaren.

Als we aankomen in Morton Bay, gaat de motor uit, en de zeilen op. Fok en een gereefd grootzeil. De golven nemen toe, de wind neemt toe. We zitten in de staart van de storm. Windkracht 6 tot 7 uit het zuiden, zuid-oosten. Golven eenmaal op zee zijn 3 meter.

Gelukkig weten we nog hoe alles werkt, maar ons lijf is nog lang geen zeelijf. De geest wil wel, maar het lijf nog niet. Frans is het beste van ons tweeen, maar ik voer twee keer de vissen. Voor het eerst voel ik me echt een beetje zeeziek. Jakkes.

 

world.gif
Welkom op de website van Frans en Lucia
- lees mee met onze avonturen op de Dalwhinnie -
Frans Thiecke en Lucia Messchendorp
|
FOTOALBUM
HUIDIGE POSITIE
GASTENBOEK
OUDE WEBSITE
HOME
WIE ZIJN WIJ?
ONZE BOOT
ROUTE
TECHNIEK
OCEAAN LOGBOEK
CONTACT
FILMALBUM
ACTUEEL LOGBOEK
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Logboek 2008
Logboek 2009
Logboek 2010
Logboek 2011
Logboek 2012
Logboek 2013
Logboek 2014
Logboek 2015
LOGBOEK