info@fransenlucia.nl
Alle rechten voorbehouden.
world.gif
Frans Thiecke en Lucia Messchendorp
|
FOTOALBUM
HUIDIGE POSITIE
GASTENBOEK
OUDE WEBSITE
HOME
WIE ZIJN WIJ?
ONZE BOOT
ROUTE
TECHNIEK
OCEAAN LOGBOEK
CONTACT
FILMALBUM
ACTUEEL LOGBOEK
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Logboek 2008
Logboek 2009
Logboek 2010
Logboek 2011
Logboek 2012
Logboek 2013
Logboek 2014
Logboek 2015
Logboek 2016
LOGBOEK
Welkom op de website van Frans en Lucia
- lees mee met onze avonturen op de Dalwhinnie -
(Klik op de foto's om het fotoalbum van de maand juli te openen)
 
Woensdag 27 juli 2016: Madalena, Pico - Horta, Faial (pos 38.31.93N 28.37.48W)
Afgelegd 5,9 mijl
Totaal 43.897 mijl
Het wordt tijd om weer eiland te gaan hoppen. Dit keer is de hop slechts een kilometer of zeven. We varen naar de "overkant",  naar Horta. Een klein stukje dus, met een uurtje varen zijn we er. De vorige keer dat we hier waren was het enorm druk, ook op de ankerplaats lagen veel schepen. Nu niets. We kunnen ons anker dus laten vallen waar we maar willen.  Na twee pogingen lukt het.
We stappen in de bijboot en melden ons bij de havenmeester. Hoe lang we willen blijven? Nou tot in de loop van de volgende week, dachten we zo. Dan kunnen we niet op de ankerplaats blijven liggen. Want er worden drie zeilraces verwacht. Tientallen boten komen binnen, en het ankergebied moet vrij gemaakt worden voor de lokale zwem-, siurf-, roei-, en zeilwedstrijden.
We worden verwezen naar de marina en krijgen een plek langs de kade toegewezen.
De komende dag zijn de haven meesters druk bezig  ruimte vrij te maken in de haven, maar we zien de eerste dagen nog geen boot binnen komen. En ook geen activiteiten op de ankerplaats. Vreemd?!
 
Donderdag 28 juli 2016: Horta, Faial
De wc, ons zorgenkind, krijgt vandaag de nodige aandacht van Ton en Frans. Er moet een lager vervangen worden, het nieuwe lager is al gevonden en gekocht op Terceira maar nu is het toch echt tijd om deze te plaatsen. De oude wordt steeds luidruchtiger en is echt versleten. Een mooie dagklus voor "buurman en buurman". "Buurvrouw en buurvrouw", Bineke en ik dus, verkennen Horta. Door steegjes, smalle straatjes, afgesloten en verlaten kerkgebouwen, en fraaie begraafplaatsen.
 
Vrijdag 29 juli 2016: Horta, Faial
Op schoolreis vandaag. We hebben weer een auto gehuurd. Deze keer gaat dat een stuk gemakkelijker dan op Pico. Het is prachtig weer, dus onze eerste stop is de Caldeira. De grote groene krater midden op het eiland. Vorige keer met de scooter was er niets te zien, alles in de wolken. En nu is het prachtig weer, volop zonneschijn en kijken we zo 400 meter de diepte in. De krater heeft een doorsnee van ongeveer 2 kilometer en de wandeling rondom de krater is ongeveer 8 km en duurt 2 en half uur, dus de wandelschoenen gaan aan. Af en toe is het een heel smal paadje, links en rechts is het een steile afgrond. De wandeling is echter prachtig.
Na een korte picknick gaan we verder naar de vulkaan Capelinhos, op het uisterste westen van Faial. Voor ons een feest der herkenning, voor Ton en Bineke de eerste keer. En dan gaat het via de kust weer terug naar de boot.
                            
 
Zaterdag 30 juli 2016: Horta, Faial
Wij hebben een rommel, opruim, klusjes dag aan boord. Boodschapjes doen, je kent het wel. Ton en Bineke gaan op onderzoek uit en komen terecht in het walvismuseum. Met enthousiast verhalen komen ze terug.  DIt museum is uitgebreider dan de walvisfabriek op Pico. De uitleg is uitgebreider en het geheel wordt ondersteund met verschillende video´s. De fabriek heeft ongeveer veertig jaar gedraaid, en in die periode zijn er alleen al in deze fabriek 1200 walvissen verwerkt. Kun je nagaan hoeveel walvissen er hier in de Azoren gedood zijn!
 
Zondag 31 juli 2016: Horta, Faial
Wij gaan vandaag in de herkansing. Frans en ik bezoeken de walvisfabriek, en we komen net zo enthousiast naar buiten als Ton en Bineke. Naast de walvisfabriek staat het familiehuis van de Amerikaanse familie Dabney, deze familie heeft veel betekend voor de Azoren. Ze hebben onder andere de Azoreanen leren walvis jagen, en ze hebben veel bestuurlijke functie hier op Faial bekleed. Ondertussen is de familie allang weer vertrokken, maar hun huis staat er nog in Porto Pim, en dat bezoeken  Ton en Bineke.
We sluiten de dag af met een lekker hapje bij nog zo´n bekende naam, bij Peter´s sport café, het `wereld bekende` café onder zeilers, geopend in 1918.
 
                           
 
 
Terug